Haber & Duyurular

Hatay Köy Ürünleri Pazarı

Yayınlanma Tarihi: 04/01/2022

Köy ürünleri ya da organik ürünler veya doğal ürünler diye de telaffuz edilen cesitli ürünler günümüz dünyasında daha da değerli olmaya başladı. Yiyecek içecek endüstrisinde kullanılan çeşitli gıda ilaçları, boyaları veya farklı etmenler tüketicileri köy ürünlerine yöneltti. Peki, köy ürünleri nelerdir?

Köy Ürünleri

Sağlıklı beslenmek için organik gıda tüketimi oldukça önemlidir. Özellikle kentleşmeyle birlikte organik köy ürünlerine ulaşmak giderek zor bir hal almıştır. Bu anlamda Hatay Yöresel Ürün Pazarı olarak tamamen doğal yollarla üretilmiş ve insan sağlığı açısından tamamen yararlı olan çeşitli organik köy ürünlerine ulaşmak artık çok kolay. Yöresel ürünler kategorimiz altında yer alan köy ürünleri sayfasına tıklayarak onlarca ürün çeşidini inceleyebilir ve siparişlerinizi gönül rahatlığı ile oluşturabilirsiniz. Peki, köy ürünleri nelerdir?

Zeytinler: Köy kırması yeşil zeytin, yağlı siyah çizik zeytin, siyah sele zeytin ürün grupları tamamen organiktir. Ege bölgesinin meşhur zeytinlerinden elde edilir. Hiçbir katkı maddesi içermez.

Kurular: Dolmalık patlıcan kurusu, dolmalık kırmızıbiber kurusu, dolmalık kuru kabak, domates kurusu Ege Pazarı olarak tamamen doğal yollarla elde edilir. Kurutma işlemi güneş altında yapılır. Hiçbir sebze ya da meyve kurutulma sırasında ısıl işleme tabi tutulmaz.

Salçalar: Ev yapımı doğal biber salçası, domates sosu ve ev yapımı doğal domates salçası ürünlerimiz de tamamen doğaldır. Organik yollarla yetişen biber ve domatesler toplanarak salça haline getirilir.

Baharatlar: Ev yapımı doğal kırmızı toz biber de organik köy biberinin kurutularak toz haline getirilmesi ile elde edilir. Diğer ürünlerimizde olduğu gibi hiçbir katkı maddesi içermez.

Erişteler: Ev yapımı doğal köy eriştesi, ev yapımı doğal pancarlı köy eriştesi, ev yapımı doğal domatesli köy eriştesi, ev yapımı doğal havuçlu köy eriştesi ev yapımı doğal sebzeli köy eriştesi, ev yapımı doğal ıspanaklı köy eriştesi de meşhur organik köy ürünleri arasında yer alır.

Ev yapımı doğal köy tarhanası, kelebek cevizli sucuk, keçiboynuzu, nar ekşisi, natürel sızma zeytinyağı, salamura asma yaprağı, bozkır tahini ve zeytinyağı sabunu gibi daha birçok çeşitte organik köy ürünlerine rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

 

Son Haberler

Hatay Köy Ürünleri Pazarı

Köy ürünleri ya da organik ürünler veya doğal ürünler diye de telaffuz edilen cesitl...

Devamını oku

Hatay Kuruyemiş ve Lokum Çeşitleri

Kuruyemişler en lezzetli ve en beğenilen gıda maddelerinden biridir. Ülkemizde olduğu kadar tüm dünyada ...

Devamını oku

Hatay Bakliyat Satışı

Hatay da ise sadece Türkiye açısından değil dünya açısından da oldukça zengin sayılabile...

Devamını oku

Hatay Yöresel ürünler

Hatay Organik Pazar Hatay ın dört bir yanında lezzetli yiyecekler hem taze hem de olduğunca katıksız bir şekilde y...

Devamını oku

Hatay Yöresel Ürün Satışı

Hatay mutfağında pek çok alternatif lezzetler bulmak mümkündür. Ayrıca ülkenin dört bir...

Devamını oku
 
https://www.hatayorganikpazar.com/ © 2024 - Tüm Hakları Saklıdır -